Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Στήριξις Τεχνική Α.Ε. – Πάνου ΑΕΒΕ» κ.κ. Μπράτιτση και Βρούχο, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης του οπτικοακουστικού θεάματος στο δημοτικό ανθόκηπο της πλατείας Ρίμινι, το γνωστό σε όλους «Ήχος και Φως».

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή, ο συγκεκριμένος ανθόκηπος είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Ροδίων στην Επιτροπή μετά την Ενσωμάτωση με το Νόμο 2100 του 1952 ! Σήμερα είναι μια ευχάριστη μέρα για εμάς. Το τότε δημοτικό συμβούλιο επί θητείας του κ. Στάθη Κουσουρνά, είχε συζητήσει το θέμα στις 29 Φεβρουαρίου 2012. Φτάσαμε στην σημερινή ημέρα να υπογράφουμε την σύμβαση. Είναι ένα ακόμη μεγάλο θέμα που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή, το οποίο πάλεψε εξ αρχής, με πολλά προβλήματα, εμπλοκές με το Ελεγκτικό Συνέδριο, με το ΚΑΣ κ.λπ. Αφού τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται από το Νόμο και παρά την υπερβολική γραφειοκρατία, φτάσαμε σήμερα εδώ. Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια προσπαθειών, ένα ακόμη μεγάλο θέμα που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή κι έχει να κάνει με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Είναι μια επένδυση που θα στοιχίσει πολλά αλλά θα προσφέρει και πολλά, στους επισκέπτες και στους κατοίκους της Ρόδου. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος και η επένδυση έχει μεγάλη πολιτιστική και αρχαιολογική σημασία αλλά έχει να κάνει και με την ανάπτυξη της περιοχής».

Είπε ακόμη ότι ο Δήμος Ρόδου θα έχει έσοδα 2% επί του τζίρου που θα έχει η ανάδοχος εταιρεία.
Μιλώντας ο κ. Μπράτιτσης, είπε: «Είναι ιδιαίτερη ημέρα για εμάς, μιας και αναλαμβάνουμε μια ιστορική ευθύνη, να αποκαταστήσουμε και να αποδώσουμε πίσω στην τοπική κοινωνία ένα έργο – τοπόσημο για το νησί μας, την ιστορία και τον πολιτισμό του. Το ‘Ήχος και Φως’, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1961, αποτέλεσε ένα κορυφαίο κεφάλαιο για τη σύγχρονη ιστορία του νησιού μας κι ένα σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής του. Η εταιρεία μας, οι μέτοχοι και τα στελέχη μας, έχουμε θέσει ως στόχο, την υλοποίηση ενός μοναδικού έργου που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό προϊόν της Ρόδου στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και να αποτελέσει το ίδιο το έργο θέλγητρο για την προσέλκυση επισκεπτών. Η πρόταση που καταθέσαμε κι εγκρίθηκε από το ΚΑΣ έχει ως κύριο συστατικό την ανάδειξη του χώρου, αφενός σε αρμονία με την ιστορία του και αφετέρου με την γειτνίασή του με τα μεσαιωνικά τείχη». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμο Ρόδου και το ΥΠΠΟ για τη συνεργασία.

Ο κ. Μπράτιτσης είπε ακόμη πως η αξιοποίηση του «Ήχος και Φως» αφορά ένα σύνθετο πρότζεκτ που πέραν από το ηχόραμα που θα προβάλλεται με νέες τεχνολογίες στα τείχη του κάστρου σε τρισδιάστατη μορφή, θα αποτελέσει και ένα πολυθεματικό χώρο για διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Στόχος είναι στις αρχές του επόμενου έτους και πριν την επόμενη τουριστική σεζόν να λειτουργήσει. Το κόστος ανέρχεται στο 1,5 εκ.ευρώ κατ’ ελάχιστον. Επίσης, το θέαμα θα προβάλλεται σε έξι γλώσσες και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα θα προκύψει από ομάδα έμπειρων ηθοποιών και μουσικών.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/01-03-2018/ypegrafi-symvasi-gia-ichos-ke-fos/

© 2018 Stirixis Techniki S.A.

Ι. Δενδρινού 54, 85100, Ρόδος, Ελλάδα - Τηλ. (+30) 22410 22879

Developed by HighLight - Marketing & PR