08.06.2017

Την πεποίθηση και την διαβεβαίωση ότι «η Ρόδος θα αλλάξει όψη» εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Μιχάλη Παλαιολόγο, παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου, των υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων της εταιρείας που ανέλαβε το έργο της αποκομιδής, μεταφοράς και διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί της Ρόδου ‘Στήριξης Τεχνική’ και ENACT A.E. –η υπογραφή της οποίας έγινε χτες.

Το έργο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις 15 Ιουνίου    με 25 συνολικά καινούργια απορριμματοφόρα, 104 εργαζόμενους (σαρωτές / κλαδευτές) που θα αναλάβουν κατά 80% την πόλη της Ρόδου και θα εξαπλωθούν σταδιακά σε όλο το νησί –με σημείο αιχμής τις τουριστικές περιοχές, όπως η Λίνδος, το Φαληράκι, τα Κολύμπια, τ’ Αφάντου κ.λπ. Επιπλέον, ο στόλος θα ενισχυθεί με πέντε ακόμη οχήματα (απορριμματοφόρα και σαρωτές) τα οποία έχει παραγγείλει με leasing η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Ρόδου –ενώ τα οχήματα που κρίνονται ‘γηρασμένα’ και ακατάλληλα, θα αποσυρθούν για επισκευές και θα χρησιμοποιούνται επικουρικά, όπου χρειάζεται.
«Ύστερα από τις συμπληγάδες και από πολλές περιπέτειες, τα καταφέραμε. Το εγχείρημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αποκομιδής των απορριμμάτων έτσι όπως την είχαμε σχεδιάσει, με τα 1000 εμπόδια, τα καταφέραμε», είπε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας όλους τους συενργάτες του, τους υπηρεσιακούς και σε όλους όσους στήριξαν τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Χατζηδιάκος έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης της Καθαριότητας που πέρασε ‘διά πυρός και σιδήρου’ καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα στην εξέλιξη της διαδικασίας του διαγωνισμού το 2016, ενώ παράλληλα, γινόταν αγώνας για να διατηρηθεί η πόλη και κατ’ επέκταση το νησί, καθαρά. Δεν παρέλειψε πάντως να εκφράσει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των στόχων που έχει θέσει αυτή η δημοτική αρχή. «’Ο,τι κι αν κάναμε αυτά τα 2,5 χρόνια, πέρασαν απαρατήρητα. Κι αυτό γιατί κάποιοι είχαν στοχοποιήσει την δημοτική αρχή στο θέμα της Καθαριότητας. Σήμερα, έφτασε η ώρα να δοθεί μια απάντηση και μετά το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σήμερα, υπογράφουμε την σχετική σύμβαση ανάθεσης του έργου. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε παντού και να εξυπηρετήσουμε όλες τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας. Η Ρόδος το αξίζει αυτό –και ακόμη περισσότερα. Την Πέμπτη ανεβαίνω στην Αθήνα για να υπογράψω την σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης για την προμήθεια των μπλε κάδων (1.500 συνολικά) ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες για την λειτουργία του ΚΔΑΥ. Μπαίνουμε, δηλαδή, στην νέα εποχή για την προστασία του περιβάλλοντος….» είπε ο δήμαρχος.

Διαβεβαίωσε πάντως, ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και κανένας δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του καθώς υπάρχει μια ‘συμφωνία κυρίων’ με τον ιδιώτη για το θέμα –εν αναμονή, βέβαια, των εξελίξεων σε κεντρικό επίπεδο με τον νόμο που αφορά τους συμβασιούχους.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας

Μιλώντας ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας ‘Στήριξης Τεχνική’ κ. Μιχάλης Μπράντιτσης, υπογράμμισε τα εξής: «Αναλαμβάνουμε και επίσημα σήμερα ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για τον τόπο μας. Η Καθαριότητα είναι μείζονος σημασίας θέμα και έχει σημαντικό ρόλο στις δομές ενός πολιτισμένου τόπου. Είμαστε ενεργοί πολίτες και γνωρίζουμε τις επιτακτικές ανάγκες του νησιού μας που είναι ιδιαίτερα αυξημένες κατά τους θερινούς μήνες. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχουμε μια αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου με κοινούς στόχους. Η ‘Στήριξης’ είναι μια ροδίτικη εταιρεία η οποία έχει αποδείξει τις ευαισθησίες της σε πολλά θέματα του νησιού μας. Είναι γνώστης ολων των προβλημάτων της αποκομιδής και θα οργανώσει σε συνεργασία με την ENACT A.E. με τον καλύτερο τρόπο την λειτουργία της ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι πολίτες να μπορέσουν να απολαύσουν τα οφέλη των υπηρεσιών που θα παρέχουμε. Συνεργάτες μας είναι η ENACT A.E. που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες ώστε να εξασφαλίζεται ένα υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Πρόκειται για σύμπραξη τεχνογνωσίας, γνώσης, εμπειρείας, ευαισθησίας και συνέπειας. Προχωράμε με ανθρώπινο πρόσωπο, με σεβασμό στην εργασία και με ανοιχτά τα μάτια στις προκλήσεις του μέλλοντος. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε ο τόπος μας να έχει άριστη εικόνα».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ENACT A.E. κ. Σπύρος Λώλης, δήλωσε τα εξής: «Να εκφράσω την χαρά που νιώθουμε στην εταιρεία, για την ανάληψη αυτού του πολύ σημαντικού έργου, διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης και υπηρεσιών καθαριότητας που θα καλύπτει εδαφικά το νησί, ενός έργου που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού και θα δώσει τέλος στην ανασφάλεια της επόμενης μέρας. Η εταιρεία ανέλαβε τον επιχειρηματικό κίνδυνο, το ρίσκο,  επένδυσε σε ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, σύγχρονες τεχνολογίες και ανέλυσε τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της περιοχής. Οι υπηρεσίες μας παρέχονται αυστηρά με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Θα υπηρετήσουμε και θα τιμήσουμε αυτή τη σύμβαση με τον δήμο Ρόδου».

Κλείνοντας ο δήμαρχος, κάλεσε τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να στηρίξουν τις προσπάθειες για την καθαριότητα, αναλαμβάνοντας και οι ίδιοι τις ευθύνες τους, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε ορίζοντα 5ετίας, να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο.
«Ο δήμος έκανε ό,τι έπρεπε και με το παραπάνω αλλά η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας. Κι αυτό είναι έκκληση και όχι απειλή», τόνισε ο δήμαρχος.

Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/08-06-2017/ypegrafi-chthes-symvasi-gia-tin-apokomidi-ton-skoupidion/

© 2018 Stirixis Techniki S.A.

Ι. Δενδρινού 54, 85100, Ρόδος, Ελλάδα - Τηλ. (+30) 22410 22879

Developed by HighLight - Marketing & PR