Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, στις 100 Χουρμαδιές διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μεγάλη γιορτή για την προώθηση της Ανακύκλωσης στο νησί μας, στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου.
Η Μεγάλη αυτή Γιορτή που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος μαθητικού κόσμου αλλά και τουριστών και διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Στην εκδήλωση αυτή, πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά καθώς 1000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων από όλη τη Ρόδο συμμετείχαν σε όλα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια αποδεικνύοντας μας την αγάπη και την ευαισθητοποίηση τους για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση.

Τα παιδιά διασκέδασαν, έπαιξαν στο Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης που στήθηκε από της Ελληνική εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τραγούδησαν και χόρεψαν σε ρυθμούς jazz χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Παράλληλα, τα παιδιά που βρέθηκαν στις 100 χουρμαδιές εκείνη την ημέρα είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν δρώμενα και παιχνίδια από το Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου που ενημέρωνε και έδινε χρήσιμες οδηγίες για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση σε μικρούς και μεγάλους.

Οι μαθητές της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ’ Τάξης όλων των σχολείων, συμμετέχοντας στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής που είχε ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες από την Α’βάθμια εκπαίδευση έφεραν μαζί τους ζωγραφιές και κατασκευές με θέμα την «Ανακύκλωση στην Ρόδο».

H Κοινοπραξία Στήριξις Τεχνική Α.Ε., ΕΝΑΚΤ Α.Ε, WATT Α.Ε. χορήγησε 1000 καπελάκια-δώρα που δόθηκαν σε όλα τα παιδιά.

 

 

Όλα τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν αύριο, Τρίτη 05 Ιουνίου 2018, στις 17:30 το απόγευμα, στο θεατράκι του Νεστοριδείου Μελάθρου (αίθριο ανάμεσα στα δύο κτίρια), σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι δημιουργοί των 3 καλύτερων έργων θα βραβευτούν και θα παραλάβουν ως δώρο από ένα ποδήλατο.

© 2018 Stirixis Techniki S.A.

Ι. Δενδρινού 54, 85100, Ρόδος, Ελλάδα - Τηλ. (+30) 22410 22879

Developed by HighLight - Marketing & PR